Odal

ODAL es la puesta en escena de un aquelarre de brujas. Inspirada en las pinturas negras de Goya y en La Bruja de Jules Michelet, Odal habla sobre la herencia y el legado cultural, del saber ligado a lo femenino. Desde el inicio, Odal se presenta como la elaboración de una poción y finaliza con una catarsis que quiere causar en el público la sensación de haberse dejado llevar por este hechizo.

«En una confusió similar, a la dona se la se la preservava ben poc. No ocupupava un lloc gens important. Així com la Mare de Déu, la dona ideal, al llarg dels segles era cada cop més ben considerada, la dona real comptava molt poc en aquelles masses rústegues, en aquella barrija-barraja d’homes i de ramats. És la fatalitat miserable d’una situació que només va canviar en separar els habitatges, quan es va ser prou valent per viure a part, en un llogaret, o per conrear terres fèrtils una mica lluny i construir cabanes a les clarianes dels boscos. La llar aïllada ca crear la família de debò. El niu va fer l’ocell. A partir d’aleshores van deixar de ser coses i van ser persones… Havia nascut la dona.

[…] Aquí sobretot podem estar ben segurs que hi ha un cor de dona. L’home sorrut que feineja als camps és força sever amb els animals. Però la dona no veu cap animal. Ella els considera com els infants. Tot és humà, tot és esperit. El món sencer s’ennobleix. Ai!, quin encanteri tan plaent! Tot i ser tan humil i pensar-se que era lletja, va donar la seva bellesa i el seu encís a tota la natura.»

La bruixa, Jules Michelet

Coreografía y dirección
Verónica Hernández Royo

Bailan
Ámbar Murgia
Eva Rosinach
Íria Llena Gasol
Joana Noda
Luisina Sánchez
Nhoa Urrestilla
Sara Morales
Sheila Guzu
Tina Martí
Verònica Hernández Royo

Cámara y edición
Christopher Picón

Música
Wardruna

Texto principio
Job Pons Albanell

Voz en off
Paula Alonso

Atrezzo
Anna Ventura y Marta Redó

Edición Musical
Jordi Font

Producción/sonido
Claudi Martínez

Fotografía Backstage
Miquel Mayor

Técnico sonido
Martí Picón

Apoyo
Ajuntament de Tortosa
Teatre Auditori Felip Pedrell


Cpiconvisuals

Hop Tardor 2020

Capital de la Cultura Catalana 2021

Cinemagraphs de Christopher Picón