Sanguinària

Sanguinària

CAT

SANGUINÀRIA és una peça de dansa que naix de la llegenda/fet històric de l’Ordre de l’Atxa de les dones de Tortosa. Basculant entre fantasia i realitat, la tradició existeix ben arrelada i constitueix un motiu d’orgull des de l’origen de les tortosines, en una época en què ni tan sols era imaginable parlar de feminisme. Les quatre ballarines de Cia La Dama posen cos a estes dones que transiten els intersticis entre el món de les vives i les mortes, com un exèrcit armat a ritme de pasodoble. L’espai sonor és un crit de guerra que revisita l’actual himne de la ciutat, partint del pasodoble i duent-lo cap als sons urbans que marquen el pas d’estes soldats en una marxa militar que fa traspassar les parets de la llar i resituar estos espectres a l’avantguarda del combat.

FITXA ARTÍSTICA

Idea original, direcció i dramatúrgia: Verònica Hernández Royo

Coreografia: Verònica Hernández Royo juntament amb les ballarines

Ballarines: Aina Ortega, Marta Gómez, Nerva Sánchez i Verònica Hernández Royo

Assistència coreogràfica: Itxa Sai Mediavilla i Tina Martí

Música: Sandra Monfort

Produït a: Dorm Records

Text: Sandra Monfort i Verònica Hernández Royo

Disseny de vestuari: Marta Gómez i Verònica Hernández Royo

Confecció de vestuari: Studio Diabla i Verònica Hernández Royo

Disseny d’il·luminació: Artis Díaz Barbagli

Amb el suport de: Ajuntament de Tortosa, Consell Comarcal del Baix Ebre, Centre Cívic Can Verdaguer

Agraïments: Escola Sant Cugat, Lo Planter, escola de ball, cant i música popular, Jordi Bonilla, Escola Municipal de Música de Tortosa, Albert Curto, Arxiu Històric Tortosa, Quim Melchor, Departament de Cultura Ajuntament de Tortosa, Jordi Fosas, Marina Escoda, Carles Janer, Adriana Monté Rodríguez.

CAST

SANGUINÀRIA es una pieza de danza que nace de la leyenda del Orden del Atxa de las mujeres de Tortosa. Basculando entre fantasía y realidad, la tradición existe bien enraizada y constituye un motivo de orgullo desde el origen de las tortosinas, en una época en la cual ni tan sólo era imaginable hablar de feminismo. Las cuatro bailarinas de Cia La Dama encuerpan a estas mujeres que transitan los intersticios entre el mundo de las vivas y las muertas, como un ejército armado a ritmo de pasodoble. El espacio sonoro es un grito de guerra que revisita el actual himno de la ciudad, partiendo del pasodoble y llevándolo hacia los sonidos urbanos que marcan el paso de estas soldados en una marcha militar que las hace traspasar las paredes del hogar y resitúa estos espectros en la vanguardia del combate.

FICHA ARTÍSTICA

Idea original, dirección y dramaturgia: Verònica Hernández Royo

Coreografía: Verònica Hernández Royo junto con las bailarinas

Bailarinas: Aina Ortega, Marta Gómez, Nerva Sánchez y Verònica Hernández Royo

Asistencia coreográfica: Itxa Sai Mediavilla y Tina Martí

Música: Sandra Monfort

Producido en: Dorm Records

Texto: Sandra Monfort i Verònica Hernández Royo

Diseño de vestuario: Marta Gómez y Verònica Hernández Royo

Confección de vestuario: Studio Diabla i Verònica Hernández Royo

Diseño de iluminación: Artis Díaz Barbagli

Con el apoyo de: Ajuntament de Tortosa, Consell Comarcal del Baix Ebre, Centre Cívic Can Verdaguer

Agradecimientos Escola Sant Cugat, Lo Planter, escola de ball, cant i música popular, Jordi Bonilla, Escola Municipal de Música de Tortosa, Albert Curto, Arxiu Històric Tortosa, Quim Melchor, Departament de Cultura Ajuntament de Tortosa, Jordi Fosas, Marina Escoda, Carles Janer, Adriana Monté Rodríguez.